Казанлъчанка представя България в проект на фондация на Дж.К.Роулинг

Във Виена тя ще участва в сесия за хора с увреждания

26-годишна жена от Казанлък ще е един от българските представители на международно събитие популяризиращо иновативни начини за подобряване живота на хората с увреждания.
Михаела Иванова ще участва в конференция на Обединените нации в Австрия, която ще се проведе на 26-ти февруари. Конференцията е в подкрепа на хората с увреждания.

Михаела заедно с 15-годишно момче от Варна са част от група талантливи младежи от три европейски държави, подкрепени от Лумос - неправителствената организация на Дж.К.Роулинг, и ще вземат участие в сесия насочена основно към децата, на годишната конференция на "Zero Project" - международна организация, подкрепяща хората с увреждания.

Презентацията на 26-ти февруари в сградата на ООН във Виена ще популяризира тяхната работа, подкрепена от екипите на "Лумос" в родните им държави: Молдова, България и Чехия и основно ще акцентира върху опита на младежите, които са били настанени в институции, защото са с увреждания.

Михаела и другите представители на "Лумос" ще покажат изработени от тях филми, приложни творби и рисунки. Чрез тях те ще предложат своята уникална гледна точка по основната тема на конференцията – Самостоятелен живот и политическо участие: Иновативни политики и практики за хора с увреждания, съобщиха от "Лумос  България".

Очаква се на презентацията да присъстват около 500 професионалисти, длъжностни лица и хора с увреждания част от движението за правата на хората с увреждания от цял свят.

Казанлъчанката, която има интелектуално увреждане, допринесе за цялостната дейност на проекта „Да превърнем думите в дела” и сега изпълнява ролята на ментор за по-младите си колеги, повечето от които в определен период са живели в институция.