LED осветление огрява Добрич

Мисия Добрич

25-02-2015, 16:14

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изпочупиха осветителни тела за над 8 000 лв. в градската градина

Вече са поставени около 580 осветителни тела

Със 700 хил. лв. оптимизират уличното осветление на град Добрич. Проектът предвижда подмяна на амортизираните стълбове парков тип с нови стоманотръбни с енергоефективни LED осветители. Предмет на проекта е също монтаж на нова мрежа, изпълнена с усукан изолиран проводник. Изпълнението е по проект „Енергийно-ефективно оптимизиране на уличното осветление на град Добрич", финансиран по Международен фонд „Козлодуй".

Вече са подменени голяма част в района на ЖК „Русия 2" и събирателни улици в централната градска част на града. Лампите са с ниско енергийни светодиодни осветители (LED технология), които са по-трайни и ще дадат 40% икономия на ток. До днешна дата са положени 700 от общо 800 стълба. На 580 са поставени и осветителните тела.

Работата по демонтажа на старите стълбове  – парков тип е силно затруднена от голямото количество въздушни мрежи, разположени незаконно върху стълбовете за улично осветление. Община Добрич издаде заповед за премахване им.

Eдна част от гражданите обаче не одобряват новите стълбове и желаят да се запазят старите градски лампи които по думите им имат по красив вид.