Спират маршрутка №20

Животът

25-02-2015, 17:10

Снимка:

Архив

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Над 6 хиляди души от три софийски села остават без удобен транспорт до София

Маршрутка №20 ще спре да се движи от 13 март. За това сигнализираха пред Sofiautre.bg жители на три софийски села. В момента маршрутката се движи от Нови Искър до сточна гара и е единсвеният бърз и удобен превоз за жителите на три села в околията на София. В населените места Негован, Четинци и Лукорска живеят близо 6 700 души, чиито превоз до столицата, ако използват градския транспорт, отнема повече от час. "Единствените автобуси, с които поне може да се предвижим до периферията на София са №20 и №18. Те обаче са нередовни и не смогват на пътниците, които превозват", оплакаха се граждани.

За спирането на маршрутката жителите на трите села разбрали от самия превозвач - "Нов пламък". От транспортната фирма, която е спечелила поръчката за обслужване на линията, са заявили, че ще спрат да обслужват маршрута от 13 март, защото разходите им не могат да бъдат покрити.

Припомняме, че маршрута на таксито бе скъсен от Нови Искър до Сточна гара, а преди се движеше до Студентски град. Жителите на селата искаха не само маршрутката да остане, но и да продължи да се движи по предишния маршрут, защото учениците и студентите, които учат в София я използвали често. В момента маршрутното такси вози в интервал от един час, за разлика от преди половин година, когота колата минавала на 25 минути.
Дали договорът на фирмата-превозвач ще бъде анулиран или ще се търсят допълнителни варианти ще реши общинската Комисия по транспорт.