Трима серийни крадци влизат в затвора

Реши Добричкия окръжен съд

Трима извършители на серия от грабежи ще лежат в затвора, след като Окръжен съд – Добрич одобри постигнатото споразумение с прокуратурата.

След употреба на сила те са извършили четири грабежа 10 и 11 септември м.г.  Първото престъпление е извършено на 10 септември, когато чрез сила са отнели чужди вещи на обща стойност 380 лева. Ден по-късно са извършили още три грабежа с отнети 1 500 лева и други ценни  вещи.

19-годишен младеж е осъден на една година и шест месеца „лишаване от свобода", което да бъде изтърпяно в затвор или затворническо общежитие от открит тип. 18-годишният С. В. Й., който към момента на извършване на престъплението е бил непълнолетен, е осъден на шест месеца „лишаване от свобода". Третият обвиняем е осъден на четири години „лишаване от свобода". 26-годишният мъж се признава за виновен и в това, че без съгласието на титуляра изтеглил сумата от 1400 лв. от дебитни карти. От наложените наказания се приспада времето, през което подсъдимите са били задържани под стража във връзка с наказателното производство.