Газова бутилка избухна и рани тежко двама души

Крими

26-02-2015, 07:56

Снимка:

Архив

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Жената е с 45% изгаряния по тялото, а мъжът - с 25%

Възрастни мъж и жена са в тежко състояние след взрив в столичния квартал "Гео Милев", съобщава Нова телевизия. От взривната вълна се откъсна и тераса на засегнатия блок, допълва БТВ.

Към 7 часа на остъклената тераса на дома им избухнала газова бутилка. От ударната вълна цялата дограма на терасата паднала на тротоара пред блока. Като по чудо няма ранени минувачи, коментираха живеещи в блока.

Газовата бутилка избухва около 19 часа в апартамент в столичния квартал "Гео Милев". Пламъците бързо обхващат живеещите в него възрастен мъж и жена.

Най-вероятно експлозията е предизвикана от неизправност в уреда с газовата бутилка. Двамата пострадали, на 77 и 74 години, са с тежки наранявания. Жената е с 45% изгаряния по тялото, а мъжът - с 25%.

Свидетели са видели как пламъците ги поглъщат.

На помощ им се притичва случаен минувач: „Чу се силен взрив. Дядото се тупаше, че му гори ръката. Аз ги извадих и спрях тока”

„Аз паднах от леглото.. Блокът като че се сриваше. Изгоряха като факли. Чисто гола, цялата в кървища... И двамата са в шок, особено жената. Тя беше по-засегната и казваше, че иска да умира”, разказа съседка.

Пострадалите са приети в "Пирогов" с изключително тежки изгаряния. Борбата за живота им продължава и в момента. Първоначалната информация беше, че са пострадали леко.