Скочиха на кмета, заради мерките за сигурност в дискотеките

Мисия Бургас

26-02-2015, 09:35

Снимка:

снимка, sxc.hu

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината въвежда крути мерки за сигурност в дискотеките

Собствениците не искат да плащат за безопасността на гражаните

15 собственици на нощни клубове в Бургас скочиха срещу кмета Димитър Николов, заради приетите вече в ОбС мерки за ограничаване на грозните и опасни побоища и саморазправи с оръжия в дискотеките.

Срещу желанието на кмета и общинските съветници, бургазлии да не са изложени на риск от побой и дори фатални инциденти, собствениците пуснаха обща жалба в Административния съд. С нея те атакуват новата Наредба за опазване на обществения ред.

Те настояват да се отменят въведените след решение на Общинския съвет промени, налагащи по-строги мерки за сигурност в барове и дискотеки. В жалбата си собствениците на заведения атакуват промените, като обясняват, че не са съгласни с презумпцията, че само те трябва да се грижат за безопасността на клиентите си. Според бизнесмените е непосилно за тях да увеличат живата охрана, която да извършва проверка на всеки влизащ в дискотеката. Това означава още разходи за заплати и осигуровки. 
Миналия месец, след поредните два случая на пребити и намушани младежи при масов бой в дискотеки, кметът взе категоричното решение да въведе нови правила в нощните клубве, за да осигури безопасност на гражданите.