Жители на столичния кв. „Люлин” изградиха тротоар със собствени средства

Той обаче се руши от колите, които минават по него

Жители на столичния квартал „Люлин” изградиха тротоар със собствени средства, а недобросъвестни шофьори го разрушават, като преминават през него. Местната власт пък от години не предприема никакви действия, за да подобри инфраструктурата, алармира bTV.

По улицата минават не само хората от блоковете в съседство, но и всички, които ползват близката спирка на метрото. За да направят преминаването възможно, хората опитват да изградят тротоар, който обаче вече е почти разрушен. Колчета маркират последната останала ивица, по която е възможно да преминават пешеходците.

„От 10 години е така, има дупки по 40-50 см”, обясни жител на „Люлин”. „Освен тротоар и улица искаме да си построим сами. Отглеждаме деца, а всичко е в тиня и прах. Нямаме законно право, а и никоя институция не съдейства на районния кмет. Мирише на тиня, локвите абсолютно никога не изсъхват. Пишем писма и дори не се чувстват длъжни да ни отговорят”, оплака се жена.

Районният кмет Милко Младенов призна, че проблемът съществува от години, но не пожела да се ангажира със срок за решаването му. „Проблемът трябва да бъде решен бързо, интензитетът на строителството тук обаче е голям. Работи се по въпроса, откакто съм кмет от 2011 г., работя ежеседмично. С конкретен срок не мога да се ангажирам, защото има комплексно изграждане на подземно и наземно изграждане. Минавам по тази улица поне веднъж седмично”, увери той, но не спечели доверието на хората.

„Нямаме надежда, от години все някой работи по въпроса”, обвини го жена, която живее на тази улица. „Колко време трябва да чакаме, в крайна сметка плащаме данъци”, възмути се мъж, който живее там от 6 години. „Да не плащаме по 5 години и да спрем да претендираме”, предложи друг.