Столичани масово паркират неправилно върху местата за инвалиди

Животът

26-02-2015, 18:00

Снимка:

Нова телевизия

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

От Столичния инспекторат обещават проверки веднага след празниците

Софиянци масово паркират на местата, предназначени за автомобили на хора с увреждания. Това показа проверка на Центъра за независим живот и Българската асоциация на пострадали при катастрофи, с подкрепата на "Пътната полиция", предаде БНР.

От Столичния инспекторат обещават проверки веднага след празниците.

Резултатът от проведения експеримент доказва, че върху четири паркоместа за 2 часа са паркирали 15 автомобила и само един водач е имал право да се възползва от синята маркировка.

„Нашите доброволци с една празна инвалидна количка отидоха при този човек и го попитаха: "Господине, вие сигурно сте с увреждане. Ние искаме да ви помогнем". Тогава виждаш в очите на този човек първо шока, след това едно неловко положение”, обясни Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Инициаторите на кампанията подготвят стикери с надпис: "Наглостта не е увреждане". Те приканват гражданите, ако притежават такъв стикер, да го залепят на стъклото на автомобил, паркиран неправилно.

„Надявам, който го намери на стъклото си, да помисли, поне за секунда, каква трудност причинява”, допълни Капка Панайотова от Центъра за независим живот.