Изверг преби, изнасили и ограби баба си

Мехмед първо потрошил дядото с метална щанга

33-годишен внук преби, изнасили и ограби баба си, като потроши от бой и възрастния й спътник. Роднинската трагедия се разиграла към 2 часа в сряда в търговищкото село Кралево. Зверското деяние лъснало, когато в къщата се прибрал от нощна смяна синът на пребития Ереджеп Ч. (83 г.) - Сали, който заварил старците в синини и кървища в леглата им. Възрастните разказали, че през нощта са били нападнати от внука на бабата Мехмед, който я изнасилил. Той удрял зверски старците с дълга към половин метър метална щанга, споделиха потресени техни съселяни. 74-годишната Джумазие била с две счупени ребра, множество рани по ръцете и краката. Спътникът й е с фрактури на лява ръка и крак, разкъсно контузни рани по главата и други травми. Той е настанен за лечение в хирургията на търговищката болница. От възрастните домакини били задигнати 40 лв., пише "Труд".
По обяд бил задържан извършителят на гнусните престъпления Мехмед А., който след побоя и изнасилването се прибирал към дома си в село Овчарово, разказа съселяни. Според тях насилникът гостувал предната вечер с жена си при майка си, която живеела на 100 метра от баба Джумазие. Късно вечерта Мехмед заявил, че отива да види баба си. След гостуването се прибрал и изглеждал странно, дори майка му попитала какво е станало, но той не споделил нищо. Сутринта си тръгнал с жена си към Овчарово все едно нищо не се е случило.
"Той е несретник. Работи като пастир и дори няма къща. Преди година му се роди детенце, но социалните го прибраха, защото няма условия да го гледа. Сега жена му май пак е бременна", разказаха съселяни от Кралево. Според тях насилникът вероятно е бил пиян, когато е нападнал възрастните си сродници. Мотивът да отиде при тях сигурно е бил да им иска пари, но те не са имали и са пострадали, разсъждават хората. Преди време Мехмед бил съден за телесна повреда и лежал в затвора. По случая е образувано досъдебно производство за грабеж с нанасяне на средни телесни повреди и изнасилване.