Пловдивското рок общество дари апаратура на УМБАЛ „Св. Георги“

Пловдив Лайф

27-02-2015, 12:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Детска клиника получи монитор за ранна диагностика

Монитор за ранно диагностициране за нуждите на Интензивното отделение на Детска клиника на УМБАЛ "Св.Георги" бе закупан и дарен с приходите от благотворителния концерт в пловдивския рок клуб ПОЛИНЕРО плейс. Със събраните вечерта на 21 февруари точно 1600 лв. беше закупен въпросния монитор за ранно диагностициране, който е последна дума на техниката. Не може да не споменем и благородния жест на фирмата-доставчик - ИЛАН Медицинска Апаратура ООД, която доплати и купи по-голям и по-скъп монитор за 1900 лв.

Благородната инициатива за подпомагане на детската клиника на Университетска болница започна месец преди Коледа 2014г. от група ученици от Строителния техникум в Пловдив начело с Мариела Колчагова. В акцията без хонорари се включиха музикантите от пловдивските бандиKrossfire (Bulgaria), IVORY TWILIGHT, Wild Horses и Breaking Sunrise, като голямо лично дарение направи вокалистът на Krossfire - Dimo Petkov. За успеха допринесе и мощното присъствие на рок-общността в клуб ПОЛИНЕРО плейс.

Апаратурата вече се използва в Детската клиника на УМБАЛ "Св.Георги". Видимо готиния медицински персонал мина кратко обучение и мониторът влезе в действие за един от малките пациенти - Петьо от Панагюрище, който се оказа и фен на Рока!