Виктор Нейчев стана спортист на годината в Гълъбово

Снощи бяха отличени най-добрите спортисти на специална церемония

Община Гълъбово осигури специални статуетки, купи, грамоти и парични награди за победителите. Виктор Нейчев стана спортист на годината в Гълъбово. Той получи приза и парична награда лично от кмета на общината Николай Тонев. Виктор тежи само 29 кг и 300 грама, но е вицешампион на републиканското първенство за 2014-та година. Носител на златни медали от състезания в Горна Оряховица, Елхово, Ямбол, Нова Загора. Спечелил купата за най-техничен борец в Горна Оряховица.
Виктор стана и победителят за годината на спортния клуб по борба, взе статуетката за най- добър борец и парична награда, връчени му от Еньо Тодоров - почетен гражданин на Гълъбово, 2 пъти вице олимпийски шампион и трикратен европейски шампион по свободна борба на България. Останалите две момчета номинирани от клуба по борба Дилян Каменов и Денис Динев бяха отличени със специални грамоти.
Треньорът по борба Георги Тодоров спечели купа „Треньор на годината” и грамота за съществен принос в областта на спорта в Гълъбово. Георги е познат в целия град, познат в цялата страна. Още двама треньори бяха бурно аплодирани на сцената и бяха наградени с грамоти за съществен принос в спорта на Гълъбово- Жанета Райкова, треньор по художествена гимнастика и Мира Георгиева – треньор по бадминтон.
ФК „Ботев - Гълъбово” стана отбор №1 на града.
Най- добър бадминтонист за 2014 г на Гълъбово стана Стилян Касабов.
Награди имаше и за грациите на Гълъбово от художествената гимнастика - Катерина Иванова и Пламена Маринова. Те бяха отличени с специални грамоти.
В спорта тенис на маса победителят на Гълъбово за 2014 станаха Мелиса Ахмед и грамоти на Калоян Динчев и Моника Русева.
Спортната легенда на Гълъбово в хандбала – Атанас Матански обяви победителя в хандбала за 2014 г, това бе Ирена Динкова, за нея също имаше статуетка и парична награда, а Веселина Ганева и Силвия Куманова бяха отличени с грамоти за постигнати високи резултати в спорта.
Специални гости, уважили събитието в Гълъбово бяха спортни легенди, възпитаници на местните спортни школи, както и представители на спонсорите и големите предприятия от региона. Тези от тях, които не бяха в града благодариха за поканата и за отдадената им чест.