Няма заподозрени за убийството на Боби Белята

Сега се прави втори оглед на мястото на инцидента

Борис Борисов, известен като Боби Белята, е бил застрелян. Категорично става дума за убийство. Това коментира днес в кулоарите на парламента вътрешният министър Веселин Вучков.

Сега се прави втори оглед. Мога да потвърдя, че има свидетел, но дали е очевидец или не – това са подробности, които ще се уточнят допълнително, обясни министърът и добави, че на този етап няма заподозрени.

Припомняме, че късно снощи около езерото Казичене Боби Белята бе застрелян от неизвестен до този момент килър. Той бе подсъдим по делото срещу наказателната бригада на Христофорос Аманатидис-Таки, известна като бандата на "Чуковете". В него Белята и още 18 души са обвинени в наркотрафик и побой.

Делото все още не е тръгнало в специализирания съд заради задържането в Турция на един от обвиняемите Михаил Димитров. Той бе хванат там с наркотици през юни миналата година. Белята идваше при всички заседания досега.

39-годишният Борис Борисов има условна присъда за поставяне на взривно устройство в столичен автосервиз през 2002 година. Тогава той е задържан, заедно със свой познат, Боян Харалампиев-Митничаря. Малко по-късно обаче съдът ги освобождава, след като Борисов обяснява, че по време на взрива е бил на риба.

Този случай става повод тогавашният главен секретар и сегашен премиер Бойко Борисов да каже прословутата реплика "Ние ги хващаме, а те ги пускат".