Кметът се срещна със златния медалист Драгомир Стойчев

Спорт

27-02-2015, 17:22

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Станка донесе първо злато за бургаската борба

Повече време е прекарал в залата за борба, отколкото в дома си

Детелина Николова се срещна днес със златния медалист в дисциплината свободна борба Драгомир Стойчев. Той стана шампион на България в категория до 97 кг при мъжете на държавното първенство по борба свободен стил проведен в столицата. На финала състезателят на „Добруджански юнак” победи с 5-2 Айлин Ашим от Шумен.

 ”Златното момче на Добрич, който за пореден път доказа силния добруджански дух и непоколебимото си майсторство, а неговото злато наистина потвърди, че имаме силен дух добруджанци и във възможността да изкажем благодарност днес от името на нашата общественост и лично от свое име, аз съм сигурна, че добруджанци поглеждайки към твоето злато, се чувстват силни и горди, че имат такъв достоен представител в този спорт, заяви Николова.

„Първо искам да благодаря на моя треньор и моя приятел, и личен спонсор на борбата в Добрич Димитър Димитров, които ме завърнаха в Добрич. Аз обичам Добрич, аз съм израснал в залата. Мисля, че повече години съм прекарал в залата по борба в Добрич отколкото в родния си дом. И самото състезание, аз знаех, че ще протече както трябва, защото се готвех доста сериозно. Аз откакто съм се прибрал от Германия, не съм спирал да тренирам за това състезание. Просто исках да се завърна в Добрич наистина със златото”. По думите на Драгомир Стойчев, най-добрият подарък за юбилея на треньора му би бил златен медал и той изрази удовлетвореност, че е постигнал този успех.

 Има много талантливи деца в спортната зала по свободна борба в Добрич, а днес градът отново е прославен с победата при кадетите в категория до 42 кг от Панайот Панайотов, станал републикански шампион, сподели  Драгомир Стойчев.

 Златният медалист по свободна борба Драгомир Стойчев сподели, че в момента целта, която мобилизира духа му, е да завоюва отличие на предстоящата през лятото в Баку първа европейска олимпиада.

  Кметът Детелина Николова подари на шампиона Драгомир Стойчев  книгата „От равното поле на Добруджа до върховете на Олимп” с пожеланието да върви уверено към върховете на световния спорт.