Кметове копаят ново игрище в Обзор

Животът

28-02-2015, 10:52

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на Обзор Христо Янев направиха първа копка на мини игрище за футбол.

Обектът ще се намира на свободния терен северно от съществуващия стадион в Обзор. Финансирането на проекта е изцяло с европейски средства по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“. Предвижда се изграждане на футболно игрище с размери 22/42м., писта за бягане и скок на дължина, осветление, трибуни, висока ограда.

След символичния старт на бъдещото спортно съоръжение, кметовете на Несебър и Обзор направиха още една първа копка – на битово-фекална канализация за поземлени имоти в кв.51, където е ситуирана и ОДЗ „Обзорче“. Проектът ще се финансира от бюджета на община Несебър.

 Градоначалникът Николай Димитров в словото си подчерта, че въпреки условията на криза в страната, община Несебър и Общинския съвет продължават политиката на изграждане на инфраструктурни проекти с местно значение. Той не пропусна да изрази задоволство, че работи с толкова социално ангажиран и активен кмет като Христо Янев. Г-н Янев от своя страна изказа благодарност за подкрепата, която общинска администрация полага за жителите на Обзор. Той сподели, че канализацията ще бъде готова преди активния летен сезон.

Сред присъстващите на официалния старт на обектите бяха заместник-кметът на община Несебър Лазар Япаджиев, футболният доайен и дългогодишен треньор на местния отбор „Черноморски спортист“ Вълко Атанасов, както и жители на града.

Новите придобивки ще са още една крачка в подобряване условията на живот и почивка на населението в Обзор