Оперни величия изпълняват Вагнер в Пловдив

Пловдив Лайф

28-02-2015, 15:00

Снимка:

Plovdiv State opera

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Световни оперни звезди пеят Вагнер в Пловдив

Концертът на звездите е в 19 в Градския дом на културата

Оперните звезди от световна величина Елизабет Стрид - сопрано, и Даниел Брена - тенор, излизат довечера на сцената на Дома на културата в Пловдив, за да изпълнят най-доброто от Вагнер.  Началото на концерта "Вагнер за една вечер" е в 19 часа.

Под диригенството на маестро Иван Ангелов пловдивската публика ще чуе най-доброто от оперите „Лоенгрин”, "Летящият холандец", „Парсифал”, „Танхойзер”, "Залезът на Боговете", "Валкюрия" и "Зигфрид". 

Ангелов е гостуващ диригент в най-престижните европейски и световни оперни театри и концертни зали. Негова е идеята да представи творчеството на Вагнер като подбере оперна музика в рамките на двучасов концерт.

Сопраното Елизабет Стрид е сред звездите на Вагнеровия фестивал в Байройт. Тя е е позната на пловдивската публика от летния фестивал Opera Open, където участва в мултимедийното представление "Полетът на валкюрите". След Пловдив шведското сопрано ще пее в нова продукция на "Зигфрид" в родния град на Вагнер – Лайпциг. Ангажиментите й за участие в постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера. 

Американският тенор Даниел Брена е определен от изданието The Times като "един от най-младите и най-убедителните изпълнители на Зигфрид в момента". През януари и февруари 2015 той пее в миланската "Ла Скала" в постановката Die Soldaten, с която получава огромно признание и на оперния фестивал в Залцбург през 2012. Програмата на Даниел Брена включва предстоящи ангажименти в операта в Прага, в Метрополитън опера Ню Йорк и в операта във Вашингтон.