Провал за ЦСКА в "Надежда", 9 "армейци" паднаха от Локо (Сф)

Спорт

01-03-2015, 17:43

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

ЦСКА не можа да се възползва от грешката на Лудогорец и да дръпне с 6 точки на върха в класирането в „А” група, след като загуби в столичното дерби с Локомотив (София), отстъпвайки с 0:2 като гост в последната среща от 20-ия кръг.

В доста нервен мач, изпъстрен с много жълти и два червени картона, повече от едно полувреме „червените” играха с човек по-малко и десетина минути с девет души.

С голям принос за победата на „червено-черните” бе новото попълнение Емил Гъргоров. След 13 години Бадема се завърна в родния си отбор и се изправи срещу тима, с който пожъна най-големи успехи – ЦСКА. Халфът не бе титуляр, но влезе на почивката и значително активизира играта на отбора си.

През първата част и двата тима разчитаха повече на центрирани топки в наказателното поле, които обаче не носеха особени опасности за двамата вратари Божидар Митрев и Якуб Дивиш.

Още в първите минути „железничарите” претендираха за дузпа заради игра с ръка на Марин Оршулич, но единствената по-интересна ситуация за гол преди почивката бе създадена в 28-ата мин. след пробив на Владислав Романов. Футболистът на домакините, който иначе е юноша на ЦСКА, върна към Том и последвалият удар на бразилеца мина много близо до страничната греда. „Армейците” пък отправиха само един шут в очертанията на вратата на „железничарите” и той бе на Маркиньос след фаул, но прекалено слаб, за да затрудни Митрев.

Ключовата ситуация в мача обаче се разигра малко преди почивката. В 41-ата минута Луис Соарес удари без топка Йордан Тодоров и получи директен червен картон.

През второто полувреме в игра за Локомотив се появи Емил Гъргоров и благодарение на него още в началните минути на второто полувреме „железничарите” съумяха да се възползват от численото си преимущество. Първо центриране от фаул на Гъргоров в 53-ата мин. внесе смут в наказателното поле на „армейците”, като с неточни удари се отчетоха Трифонов и Ранджелович.

Нов негов пас в 55-ата мин. обаче постави гостите на колене. Преслав Йорданов се пребори за топката със Стивън Съндей и с глава порази вратата на ЦСКА за 1:0.

След попадението играта стана по-динамична и въпреки че „червените” бяха с човек по-малко, направиха няколко атаки, които обаче не застрашиха вратата на Митрев. Гъргоров от своя страна продължи да пуска извеждащи пасове към своите съотборници и нападението на домакините вещаеше много повече опасност.

В 80-ата минута ЦСКА остана с 9 души, след като влезлият като резерва Апостол Попов получи втори жълт картон.

Още в 81-ата мин. домакините бяха близо до втори гол и се наложи Дивиш да спасява удар с глава на Бранеков, но само 2 минути по-късно вратарят на гостите капитулира. Елтон проби по крилото, подаде към Йорданов, който стреля, Дивиш изби, но при добавката Романов отблизо на празна врата реализира и оформи крайния резултат 2:0.

В класирането два кръга преди края на първия етап от първенството ЦСКА остава лидер с 44 точки, 3 повече от Лудогорец. Локомотив (София) се изравни по точки на 3-ата позиция – Литекс, с по 35, и вече и на теория си гарантира място в горната шестица за остатъка от първенството.