Инженер Петър Калчев оглави ВиК Добрич

Новините

02-03-2015, 09:42

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Основната му задача ще е оптимизиране на разходите на дружеството

Инженер Петър Калчев е новият управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД –гр. Добрич, съобщава на сайта си МРРБ. Калчев е назначен на мястото на досегашния управител на дружеството инж. Димитър Радушев. Той бе начело на ВиК - Добрич от 11.11.2014 г. като замени на поста Юлиян Иванов.

Инженер Петър Калчев е дългогодишен служител от системата на ВиК – Добрич, заемал е поста и познава в детайли работата на дружеството. Притежава професионален опит и експертиза за успешното преструктуриране на предприятието и за стабилизиране на неговото финансово състояние, посочват от министерството.

Една от основните задачи на новия управител е оптимизиране на разходите на дружеството, неговото преструктуриране и подобряване на експлоатационното му състояние, подчертават още от МРРБ.

Ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството изказва благодарност за съвместната работа с досегашния управител Димитър Радушев, но отчита, необходимостта от засилване на темпа на преструктуриране на ВиК-Добрич, с цел ограничаване на финансовите загуби на компанията.