Бойко Борисов: Викам всеки ден министрите в къщи

Най-доброто от печата

03-03-2015, 08:57

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"На 4-и съм на линия, без патерици и шина"

При мен е "Да би мирно седяло, не би чудо видяло". “Използвам времето, докато се възстановявам вкъщи от операцията, за разговор с министрите. Викам ги почти всички, особено тези на коалиционните партньори, с които се познаваме по-малко.

Това сподели пред “24 часа” премиерът Бойко Борисов днес. В събота лявото му коляно бе оперирано поради скъсан менискус от доц. Антони Георгиев, завеждащ Клиниката по артроскопска травматология в столичната многопрофилна болница “Софиямед”.

“По няколко часа на ден отделям за разговор с министрите вкъщи. Говорим си, обсъждаме програмите”, обяви Борисов пред “24 часа”.

Премиерът категорично отказа да коментира състоянието на крака си, понеже това не е най-важният въпрос в държавата и хората си имат други проблеми за решаване. Борисов благодари на целия екип на “Софиямед” - на лекарите и сестрите, и им се извини, че за четвърти път ги е обезпокоил заради неспазване на препоръките, които са му дали предишните два пъти. “В моя случай е като в оная поговорка: “Да би мирно седяло, не би чудо видяло”, в кондиция е министър-председателят.

За първи път лявото му коляно бе оперирано в навечерието на изборите през 2009 г.
“На 4-и съм на линия - за срещите с шефа на ФБР Джеймс Коми и с президента на Азербайджан Илхам Алиев”, увери Борисов. И сподели важна разлика от предишните две операции на крака си - този път доцентът е изрязал всички останали в лявото му коляно връзки, което не налага слагането на шина, нито пък ползването на патерици.
Кракът на премиера е бил раздвижен веднага - още в болницата.

Освен високопоставените визити в сряда премиерът е насрочил и заседание на Министерския съвет. Той води и последното - в петък, въпреки че предишната вечер вече е бил контузен.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев пристига у нас само две седмици, след като премиерът го покани по телефона. И тази, и визитата на шефа на ФРБ са изключително голямо признание за Борисов, коментират дипломати от всякакви цветове.