Гимназисти от Добрич направиха радиопредаване за Трети март

Животът

03-03-2015, 12:02

Снимка:

БНТ

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добрич отбелязва 3-ти март

Петима малчугана записаха любими патриотични стихотоворения

С нетрадиционни прояви учениците от Хуманираната гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" в Добрич отбелязват 3 март. Клубът по журналистика подготви специално радиопредаване, а петима малчугани от трети клас записаха любими патриотични стихотворения.

Тишина цари в класните стаи по време на радиопредаването, посветено на Трети март. И не защото учителят е строг, а за да научат нещо ново или позабравено, свързано с бележитата дата. Подготовката на специалното издание на предаването е истинско предизвикателство пред младите колеги.

"За мен трети март е не само национален празник, но и най-важният сигурно, защото ако този ден не е съществувал ние нямаше да имаме такова свободно и щастливо и безопасно детство", казва Ивайла Славова. 

След като в  интернет вече се върти запис на Ботевата елегия "Обесването на Васил Левски", рецитирана от третокласника Евгени Петров, за националния празник се разпространяват и пет други записи, разказа БНТ. Сред тях са изпълнения на "Аз съм българче", "Я кажи ми, облаче ле бяло", "Родина", "Родна стряха", "Обичам те, Родино".

Идеята за записите е на педагогическия съветник на училището. "Целта е чисто и просто патриотично възпитание, децата да обичат родината и това нещо трябва постоянно да им се кзава, постоянно да бъде нашата цел когато ги  учим и когато ги възпитаваме", обясни педагогическият съветник Иво Сейреков.