Хасково си върна самочувствието с равенство срещу Левски

Домакините стигнаха до 1:1 след страхотен гол и можеха дори да грабнат победата в края

Хасково си върна самочувствието след силна игра и равенство 1:1 срещу Левски в мач реванш от 1/4-финалите на турнира за Купата на България. В първата среща "сините" спечелиха с 3:0 и продължават напред, но тимът на Емил Велев трябва да е доволен от представянето си в мача. Хасково можеше в края дори да спечели мача, а с оглед на загубата с 0:8 от Левски преди няколко дни на "Герена" в мач за първенство.

 

Първото полувреме беше изключително скучно до самия му край. Първата по-интересна ситуация дойде чак в 29-ата минута, когато Гаджев от Левски имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Марем. Такава обаче правилно не беше отсъдена, тъй като дори да имаше докосване, то беше неумишлено.

 

В 32-ата домакините имаха първата реална възможност за гол в срещата, но Пламен Илиев успя да избие корнер хубавия удар на Узунов. Нещата отиваха към 0:0 на почивката, когато в 42-ата минута Левски откри резултата.

 

След центриране на Абди, Гикиевич се измъкна и стреля. Първият му удар беше отразен от вратаря Банков, но при добавката не сбърка. Попадението обаче не беше зачетено правилно, тъй като при извеждащият шас Гикиевич беше в положение на засада.

 

През втората част двубоят беше отново равностоен, като и двата тима имаха шансове за попадение. В 55-ата мин Нину стреля от въздуха след центриране на Гаджев, но Банков отби. Четири минути по-късно „сините” вкараха топката във вратата чрез Гикиевич след центриране на Гаджев, но този път макар и със закъснение правилно беше маркирана засада.

 

В 72-ата минута Долапчиев можеше да изравни, но след като беше изведен на отлично позиция стреля в обсега на Илиев, който отрази удара му. В 81-ата обаче по-активната игра на Хасково в последните минути даде резултат. Маламов пое топката, напредна и отправи страхотен шут от 25 метра в левия ъгъл, като не остави шансове за Пламен Илиев за 1:1.

 

Само две минути по-късно дойде и най-спорната ситуация в мача. След пас в наказателното поле Маламов и Сашо Александров влязоха в съприкосновение, при което защитникът задържа с ръка играча на Хасково. Последният падна, но реферът даде жълт картон за Маламов за симулация.

 

Съставите на двата отбора:

 

Хасково:

 

Николай Банков, Кирчо Крумов, Бейсим Бейсим, Тейнур Марем, Тихомир Трифонов, Вълчан Чанев, Мартин Райнов, Владислав Узунов, Георги Коруджиев, Станислав Маламов, Димитър Алексиев

 

Левски:

 

Пламен Илиев, Сашо Александров, Аймен Белаид, Емил Нину, Веселин Минев, Стефан Велев, Радослав Цонев, Божидар Краев, Владимир Гаджев, Либан Абди, Лукаш Гикиевич