Министър Танева дава старт на кампанията за директните плащания

Мисия Пловдив

04-03-2015, 07:00

Снимка:

PlovdivUtre. архив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Земеделските производители кандидатстват за финансов ресурс над 1,4 млрд. лева

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще даде старт на на кампанията за директните плащания от Пловдив. В 9:00 часа тя ще посети  Общинската служба по земеделие „Марица“, където ще представи възможностите на тазгодишната кампания. Земеделските производители ще имат възможност да кандидатстват за разпределението на финансов ресурс в размер на над 1,4 млрд. лева.

 

От 10:30 часа министърът на земеделието и храните ще открие Международните специализирани изложения -„АГРА“, „БиоАГРА“ и „Винария“.

 

Международната селскостопанска изложба „Агра“, Специализираната изложба „БиоАгра“ и Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“ ще се проведат от 4 до 8 март. По време на изложението „Агра 2015“ посетителите ще се запознаят с иновациите в областта на селското стопанство, животновъдството, биопроизводството и други сектори на селското стопанство, представени от фирми от 24 държави. В рамките на изложенията гостите ще имат възможност да разгледат иновациите за производството на селскостопански изделия, екопродукти, храни, вина и напитки, както и нови инструменти за маркетинг.