Избрани Новини
Започва изложението ”Винария” в Пловдив
Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Панаира
От 4 до 8 март в Пловдив ще се проведе Международната изложба за лозарство и винарство "Винария". Тя се утвърди като най-престижното изложение на бранша в Югоизточна Европа и активно участва в създаването на новите традиции на българското вино.
Нейното 23-то издание ще се проведе от 4 до 8 март 2015 година в Межуданароден панаир Пловдив, палата 11. По време на Винария 2015 в палата 11 в специално обособената "Гурме зона" кулинарни специалитети за посетителите ще приготвя шеф Анастас Георгиев.
На специален демонстрационен щанд гостите ще могат да разберет какво е това Big Green Egg и какво може да се приготвя с него.
Гурманите ще могат да опитат - свински котлет (rack), поднесен с ризото със сушени кайсии, бейби царевички и сос с индийско орехче, говежди „Денвър стек Black Angus”, гарниран със задушен фасул/аспержи, картофени ньоки и сос с манатарки и мащерка, карпачо от говеждо “Black Angus”, гаррнирано с рукола, пармезан и каперси, ескалопи от патешки дроб, поднесени с печен ананас и конфитирани смокини, Чураско “Black Angus”, с гарнитура от сотирани картофи, хрупкав айсберг и BBQ сос.
Специално за посетителите и гостите на Винария 2015 в палата 11 ще бъде изградена и търговска част със съдействието на Vestibule Wine Ambasador, където продажбите на вино и алкохолни продукти ще бъдат на "Цени на производител".
Седем изложения, свързани със селското стопанство, храните виното и туризма се провеждат от днес до 8 март в Международен панаир Пловдив . Откриването на изложбите е от 10.00 часа пред палата 6. За официалната церемония пристига министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тази година участват 650 фирми от 25 държави, а съпътстващата програма включва близо 40 събития.
Топ Новини