7822 души са посетили Столичния зоопарк през изминалите почивни дни

Столичната община е отделила средства за разширение на клетките на маймуните и на хищниците

7822 души са посетили Столичния зоопарк през изминалите почивни дни. Това съобщи изпълнителният директор на зоологическата градина д-р Манол Нейков, предаде Фокус.

Данните от продадените билети и електронната система са отчели, че за тези три дни без 3 март зоопаркът е бил посетен и разгледан от общо 7822 души. 5217 са били възрастните, 2387 са продадените детски билети за посетители от 3 до 18 години и 218 души са били в зоологическата градина като организирани групи, уточни д-р Нейков.

Той допълни, че на 3 март със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова входът на Столичния зоопарк е бил безплатен за всички посетители. Със затоплянето на времето през месеците април и май се очакват още повече посетители, каза още д-р Манол Нейков.

Нейков каза, че се водят преговори с други зоопаркове за обмен на животни. Очакват се една група кенгура и група видри от Франция. Има идея и да се вземат жирафи, но е необходимо да се построи специално помещение и да се създадат необходимите условия за тези животни, каза още д-р Нейков. Той уточни, че Столичната община е отделила средства за разширение на клетките на маймуните и на хищниците.