Цветанов: Не бих се върнал като министър на вътрешните работи

Ще подкрепим премиера, ако се стигне до гласуване на оставката на Вучков в пленарна зала

Не бих се върнал като министър на вътрешните работи към този момент. Това коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи при първия кабинет "Борисов" Цветан Цветанов, предаде репортер на Bulgariautre.bg. "Това е най-голямата отговорност, която се носи във всеки един министерски пост в целия кабинет", добави Цветанов.

Той обясни, че оставката се гледа в Народното събрание. "Ако тя не стигне до него, не говорим за оставка", подчерта Цветан Цветанов.
"ПГ на ГЕРБ е оценила качествата на Веселин Вучков, за да бъде избран за министър на вътрешните работи. Смятам, че има достатъчно професионалисти в МВР. Всеки от тях трябва да си изпълнява професионалните задължения. Няма внесена оставка, за да коментираме дали ще има подкрепа", добави той.

Цветанов припомни, че министър-председателят е човекът, който формира Министерски съвет и прави предложения за кадровите промени. "От тази гледна точка ще подкрепим премиера, ако се стигне до гласуване в пленарна зала. Трябва да направим всичко възможно да видим какви са били мотивите за тази оставка", заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ.

Цветанов поясни, че Веселин Вучков е изключително почтен и ерудиран служител на МВР. "Не бих искал да правим каквото и да било предположение, докато не бъдат изчистени абсолютно всички детайли около мотивите. По всяка вероятност днес ще има среща с него. Преди всичко трябва да бъдем максимално отговорни и да не се водим от емоциите. Точно затова правим всичко възможно да обсъждаме всяка възникнала ситуация, която би могла да провокира евентуално тълкуване за разклащане на правителството. Стараем се в диалог да показваме своите мнения и да взимаме решения", заяви още той.

Цветан Цветанов съобщи, че консултацията на групата на ГЕРБ с президента Росен Плевнелиев е отложена с един ден и ще се състои в петък.

"Аз се надявам да не се стигне до внасянето на оставка на Веселин Вучков в парламента", коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Bulgariautre.

„Приемането на оставката става в пленарна зала. Няма внесена оставка. Разбира се, че ще има среща и с премиера”, поясни Цветанов.

„След като приключат разговорите и с премиера, и срещи, които ще бъдат проведени между министър Вучков и премиера Борисов, тогава вече ще имаме окончателно решение”, добави той.


Всичко по темата: Вучков подаде оставка »