Зрелищна ски и сноуборд надпревара на Витоша

За пръв път от 15 години любимата на софиянци планина ще бъде домакин на подобно състезание

От 6-ти до 8-ми март любимата на софиянци планина, за пръв път от 15 години насам ще бъде домакин на зрелищна ски и сноуборд надпревара в необработен терен. Състезанието се казва "X Lines", a aрена на надпреварата ще бъде местността Резньовете, в района на "Лавината" и Витошко Лале 2.

Събитието се провежда с подкрепата на Столична община, част е от програмата "София – Европейска столица на спорта през 2018 г." и се очаква да бъде едно от най-атрактивните за годината. Надпреварата ще предизвика някои от най-добрите родни скиори и сноубордисти, но също така ще даде шанс и на много други непрофесионалисти да изпитат тръпката от карането по необработен терен. До този момент записаните за участие са над 80 човека от цялата страна, като има записан състезател дори от Южна Африка.

X Lines ще бъде първото състезание на родна земя, което ще включи в себе си и категория за деца и младежи, като специално за тях ще бъде подготвена информационна лекция, на която ще могат да научат много полезни неща свързани със спорта, планината и правилата за безопасност, пише pik.bg.