Старозагорци окупират съда в Пловдив заради премазания Паоло

Крими

05-03-2015, 07:00

Снимка:

Фейсбук

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Днес Апелативният съд ще гледа отново жалбата на Сапунджиев

Над 130 души се очаква да поемат към Пловдив днес от Стара Загора заради делото по случая с убития от кола 4-годишен Паоло. На специално създадена във фейсбук страница за събитието се призовават на поход всички съпричастни към трагедията.

Заседанието на Апелативния съд започва в 9 часа и старозагорци са решени да кажат пред съда своето "Не!" на безумието по пътищата и да подкрепят близките на детето.

"Жестокото убийство на 4-годишния Паоло потресе цяла България. Смъртта на това невинно ангелче остави дълбока болка в сърцата ни, той ни обедини, накара ни най-после да станем и да кажем "не" на това, което става всеки ден по пътищата на България! Всички ние оттогава не сме спирали да се гневим за несправедливата и жестока смърт на Паоло Не спряхме и няма да спираме да подкрепяме семейство Иванови", заявявят организаторите.

Делото на 5 март е образувано по жалба на подсъдимия Георги Сапунджиев, който блъсна и уби момченцето в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. Старозагроският окръжен съд му присъди 3 години и четири месеца затвор при първоначален общ режим и лишаване от правото да управлява автомобил за срок от 5 години.

Сега Сапунджиев обжалва присъдата си пред Апелативния съд в Пловдив. Според адвокатите му съдът не е отчел наличните многобройни смекчаващи вината обстоятелства, а е дал превес на отегчаващите. Те искат наложените наказания да бъдат намалени.

Родителите на детето като частни обвинители пък обжалват като незаконосъобразно признаването на Сапунджиев за невинен в това деянието да е било извършено на пешеходна пътека. Те искат от въззивната инстанция да отмени присъдата в тази част и да признае Сапунджиев за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение.