ЦЕРН търси млади таланти в Пловдив

Мисия Пловдив

05-03-2015, 09:00

Снимка:

http://tv7.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Възпитаници на ТУ работят в най-голямата в света научна лаборатория

Бивши възпитаници на Технически университет ще представят днес пред студенти от ВУЗ-а работата на ЦЕРН - най-големият ускорител на частици в света. Инж. Мирослав Атанасов, който работи в направление "Специални магнити" в ЦЕРН ще презентира работата на научното звено. Той има и още една задача в Пловдив, където е завършил своето инженерно образование. Ще покани студенти от Филиала на Техническия университет да отидат на стаж при него в Швейцария.

Малко известен е факта, че в ЦЕРН работят двама инженери, които са завършили в ТУ - филиал Пловдив. И двамата започват кариерата си най-напред като стажанти в ЦЕРН. Презентацията започва в 15,30 часа в  4-ти корпус на Факултета по Електроника и Автоматика.

Тя е организирана в рамките на инициативата на ФЕА за представяне на постиженията и успешната реализация на възпитаници на факултета. Маг. инж. Мирослав Атанасов по време на следването си също е участвал в стажантска програма в ЦЕРН, където впоследствие продължава успешно кариерното си развитие.