Гледат на втора инстанция делото за смъртта на Паоло

Крими

05-03-2015, 08:57

Снимка:

Нова телевизия

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Убиецът обжалва присъдата от 3 години и четири месеца затвор

Пловдивският апалативен съд ще гледа на втора инстанция делото за смъртта на 4-годишния Паоло, съобщава Plovdivutre.bg.

Старозагорският окръжен съд призна за виновен Георги Сапунджиев и го осъди на 3 години и четири месеца затвор. На него му беше забранено и да шофира за срок от 5 години. Мъжът, който блъсна и уби момченцето на пешеходна зона миналия юни, обжалва решението.

Преди време той беше засечен да пристига с кола пред зала „Арена Армеец” в София за състезание по стрелба с лък. Оказа се, че забраната той да шофира първо трябва да се потвърди от всички инстанции.

В подкрепа на родителите на Паоло, на днешното заседение ще присъстват и десетки жители на Стара Загора. Те се организираха в социалната мрежа. Осигурен е и безплатен транспорт до Пловдив.

"Жестокото убийство, разтресе цяла България. Смъртта на това невинно Ангелче ни остави дълбока болка в сърцата, тя ни обедини, накара ни най - после да станем и да кажем не на това, което става всеки ден по пътищата на България! Всички ние от тогава не сме спирали да се гневим за несправедливата и жестока смърт на Паоло! Не спряхме и няма да спираме да подкрепяме семейство Иванови.

Приятели, нека бъдем с тях и в тази битка! Искаме справедливост и адекватни закони! Очакваме бърза и ефективна присъда за убиеца на Паоло! Защото тяхната кауза е и наша!", призовават организаторите.

До момента над 130 души са заявили, че ще пътуват до Пловдив.

Очаквайте подробности.