2 години в общежитие за жена, пребила до смърт 2-годишно дете

Крими

05-03-2015, 12:18

Снимка:

снимка, 24 часа

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Мащехата - убийца била бременна, гледала четири деца

При първоначален общ режимще лежи в затора 24-годишната Ганка Димитрова от Руен, която преби до смърт доведеното си дете през декември 2013 година. Това реши Бугаски окръжен съд днес. Присъдата от 2 години лишаване от свобода ще бъде излежавана от жената в общежитие от открит тип. Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Димитова е обвиняема за това, че преди малко повече от година е пребила до смърт малкия Йордан Митков. Следствие на жестокия побой момченцето изпадна в кома и почина в университетската болница "Света Марина" във Варна.

Делото премина по процедурата на съкратено съдебно следствие, при което ромката Ганка се призна за виновна.

По думите й, причината да посегне на 2-годишния Данчо била проблеми с нервите. Тя била бременна, а трабвало да се грижи за още три деца в домакинството. Днес стана ясно също, че обвиняемата има дете на девет месеца, за което ще се грижи Стоян, приятел на Ганка и баща на убитото момче. Ганка кръстила детето си на покойния Йордан.

Прокуратурата поиска присъдa около минималната, а служебният защитник Георги Любенов помоли съда за снизхождение и условна присъда, изтъквайки мизерията, в която Ганка живеела със своя приятел Стоян.