Екшън с преследване през четири квартала в София

Крими

05-03-2015, 18:00

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Гонката започнала в жк "Люлин", продължила в "Обеля" и на Околовръстния път

Криминално проявен мъж се опита да се отскубне от полицаи със сив "Мерцедес" 230 като преследването му се развихри в четири столични квартала, предизвиквайки инфарктни ситуации в напрегнатия трафик, съобщи БЛИЦ. След неуспешните опити да се измъкне на 4 колела и бегом 30-годишният мъж е бил задържан във 2-ро РПУ.

Гонката започнала в жк "Люлин", продължила в "Обеля" и на Околовръстния път. След това бандитът отново нахлул в столицата откъм "Обеля" и се насочил към "Надежда".

По мокрите и хлъзгави заради падащия сняг улици, колите поднасяли заплашително към тротоарите или в различни платна, блокирайки движението.

"Мерцедес"-ът, преследван от патрулки на 2-ро и 9-то РПУ, направил отчаян опит да се отскубне от потерята прескачайки тротоар. Картерът обаче се строшил в бордюра, двигателят блокирал и колата на беглеца се закотвила на кръстовището на ул. "Търговска" и ул. "Днепър".

Тук шофьорът му, за облекчение на множество разбягали се с с писъци минувачи, я изоставил и хукнал да бяга. Някои от стражите на реда също се спешили и го погнали. След 15-20 минути явно недостатъчно тренираният беглец бил спипан и окован с белезници.