Катастрофа на магистрала "Люлин"

Колите в Драгалевци и Бояна - с вериги

Катастрофа е блокирала движението на магистрала "Люлин". Движението е затруднено в посока София-Перник. Пострадалите автомобили са в най-лявата лента, която е блокирана и на мястото се образуват задръствания.

Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия и да спазват въведените ограничения. Това предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Пътищата за столичните квартали "Драгалевци" и "Бояна" - "Златни мостове" във Витоша се обработват, предупреждават от Столична община. Автомобилите, които преминават през тези участъци трябва да се движат с вериги.

Във всички райони на София през нощта е направена обработка срещу снега на улици и булеварди. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Със смеси срещу заледяване са обработени уличната мрежа, по която се движи общественият транспорт, както и опасни и стръмни участъци, мостове и главни улици в районите. Освен разпръскване на смеси частично в някои райони е извършено и избутване на снежна маса. На терен са работили 133 снегопочистващи машини. Опесъчаване е извършено на планинските пътища на Витоша. Към момента градският транспорт се движи нормално по маршрутите си.