Чакаме снегът в Пловдив да завали към 19,00 ч., дотогава ще ни дави дъжд

Мисия Пловдив

06-03-2015, 11:41

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

500 души и 36 машини са в готовност да овладеят ситуацията

Над 500 човека от фирма „Чистота“ и подизпълнителя „КМД“ са в пълна готовност да се справят с очаквания днес сняг. 36 машини, в това число снегорини и разпръсквачи на сол също са в готовност, заяви управителят на общинското предприятие Иван Стоянов.  За днес в областта е обявен оранжев код за снеговалежи. Според Стоянов в Пловдив снегът се очаква около 19.00 часа, като преди това ще има обилни дъждове.

„Ще изчакаме да спре дъждът и едва тогава ще разпръснем сол, защото иначе рискуваме водата да я отмие“, обясни още управителят на комуналното дружество.

По думите му, предприятието ще посрещне безпроблемно лошите метеорологични условия. Всички машини са подготвени. ''Проблемът е, че в следобедните часове се очаква много силен дъжд, който след полунощ ще премине в мокър сняг'', каза още Стоянов. Неприятности може да възникнат, ако температурите паднат под нулата. Тогава ще се образуват поледици, тъй като ще има сериозно количество вода по улиците, каза още той. Директорът на ОП ''Чистота'' разясни, че за да се третират пътищата, те трябва да са сухи. Когато започне да вали сняг се прави подложка. Целта е при преминаването на снегорините снегът да не залепва за асфалта. Към по-мащабна работа се преминава при необходимост, каза още Стоянов.