Болницата в Добрич получи дарение от Швейцария

Мисия Добрич

06-03-2015, 14:46

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма да сменят шефа на „Болница на ужасите” в Добрич

Осигурено от Сдружението „Солидарност Швейцария – Източна Европа“

ТИР с медицинско обзавеждане получи МБАЛ в Добрич. Дарението, доставено  със съдействието на посланик Меглена Плугчиева и кмета на Добрич Детелина Николова включва 42 болнични легла, 42 шкафчета и 72 броя дюшеци. То се осигурява от Сдружението „Солидарност Швейцария – Източна Европа“. Средствата са набрани от членски внос и от други дарения.

Транспортирането се поема от неправителствената организация, а сумата от 450 евро представлява митническите разходи по пратката.

Леглата са на колела, с хидравлика и възможност за сгъване към главата и крайниците и са предназначени за тежко болни пациенти. Те ще бъдат предоставени на отделенията по неврохирургия, хирургия и др.

Дарението за болницата в Добрич бе провокирано от статия, която излезе в цюрихското издание Blick.  Там бе описан случай с оплакването на швейцарски гражданин приет по спешност в лечебното заведение, което бе определено според автора, като „Болница на ужасите”.

Диагностиката и лечението на швейцарския пациент е изпълнен по всички стандарти за добра европейска практика, заяви д-р шефът на болницата д-р Красимир Николов, цитирайки одита на болничното заведение, назначен, след оплакването на пациента от Швейцария.

Представителят на Сдружението "Солидарност Щвейцария - Източна Европа"  Боряна Налетова, придружител на дарението също посети болницата и констатира много добро поддържане и хигиена.