Няколко стъпки за безупречен грим на 8 март

Вечерта трябва да блеснете като холивудска звезда на сцена

Остават броени дни до най-женския празник – 8 март и повечето дами вече са се замисли сериозно върху своя тоалет и грим. Не всяка жена обаче може да си позволи половин ден висене в салоните за красота, затова предлагаме кратки стъпки към съвършен и домашно направен грим. За да се почувстват като звезди на вечерта, дамите, които са решили сами да се направят принцеси, ще са им полезни няколко съвета.

Най-важното и първо правило-закон е гримът да се поставя винаги на добре почистена кожа, за да е дълготраен и да не се разтича независимо от метеорологичните условия навън. За тази цел трябва да изберете правилния продукт, подходящ за вашия тип кожа, за да може и грижата за нея да е правилната.

На второ място важното е да се уцели най-подходящия цвят фон дьо тен/пудра или BB-крем. Съвременната технология прави възможно козметиката да отговаря на формули, които правят кожата по-хидратирана, подобряват текстурата й, уеднаквяват различните цветови нюанси на кожата, като й придават свеж младежки вид. Това се случва благодарение на ретинола, пептидите и антиоксидантите, добавяни в козметиката.

На следващо трето място е препоръчително и ако има нужда, да се нанесе коректор. Той прави магията да прикрие фините бръчици около очите и тъмните кръгове под тях. Завършен безупречен вид лицето ще придобие след деликатното нанасяне на руж или бронзант. Усмихнете се и нанесете козметиката с плавни кръгови движения около скулите. Внимавайте при нанасянето да не засегнете зоната под очите.

Спиралата поставяйте първо на миглите на долния клепач. Препоръчителна е и очната линия, защото е по-трайна от молива. Прави се отвътре навън. Ако нямате сигурна ръка и не можете да си гарантирате симетрия и прецизност при нанасянето й, е по-добре се откажете от нея.

Оставете топлите нюанси и земните тонова за през деня. Това е вашата вечер, в която трябва да блеснете като холивудска звезда на сцена. За вечерта изберете студените, перлени цветове. За да не се разлива червилото, използвайте молив за устни в същия цвят или един тон по-тъмен, но от същата гама. Очертайте устните и ако е необходимо, коригирайте формата им, но не престъпвайте контура им с повече от милиметър-два. Следва поставянето на червило, като излишното се отнема с книжна кърпичка.