Министър Павлова инспектира свлачищата в района на Батак, Доспат и Кричим (СНИМКИ)

Животът

06-03-2015, 16:47

Снимка:

МРРБ

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Шест милиона са необходими за отстраняване на повредените от наводненията пътища

Около шест милиона лева ще са необходими за ремонтите на пътните участъци в Смолянско и Пазарджишко, повредени след последните наводнения. Това обяви министърът на Регионалното развитие Лиляна Павлова, която инспектира свлачищата и пропадналите настилки на територията на двете области - в района на Батак, Доспат и Кричим. 

Аварийните ремонти вече са започнали, но за трайно справяне с проблемите средства могат да се получат единствено от Междуведомствената комисия към МС за борба с бедствията и авариите, обясни министър Павлова. 

Тя се надява пари поне за най-компрометираните отсечки да бъдат отпуснати през месец май, за да може през лятото да се реконструират и обезопасят участъците. 

Става дума за района на Сърница, за голямото свлачище на пътя Батак – Доспат, за новите паднали скали до Варвара, Велинградско, както и за пътя Кричим – Девин, чийто авариен ремонт вече започна. 

Общините могат да кандидатстват за справяне със свлачищата и с проекти в рамките на новия период на програмата „Околна среда” с общ бюджет от 19 милиона евро, припомни Лиляна Павлова.