Здравко Димитров: Безработните в Пловдивска област са намалели с 2000 души

Мисия Пловдив

06-03-2015, 17:45

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Частният сектор и новите компании предлагат голямата част от работните места

В област Пловдив можем да се гордеем с факта, че регистрираните безработни са по - малко с около 2 000 души в сравнение с миналата година.  Това заяви депутатът от ГЕРБ и областен координатор на партията Здравко Димитров преди началото на кръглата маса на тема: "Заплащане на труда и заетост ", организирана от синдикатите.

По думите му равнището на регистрирана безработица в региона по данни на РСЗ е 9,0 % и е по-ниско от средното за страната – 10,7%. На този фон най-много безработни в област Пловдив в края на декември 2014 г. има регистрирани в община Садово, а най-малко в община Лъки. Свободните работни места в областта са се покачили със 7,6%  в сравнение с предходната година.
И това, допълни Димитров , „се дължи предимно на частния сектор, който предлага по-голямата част от работните места. Това се дължи и на политиката на правителството и на кабинетите Борисов 1 и на Борисов 2, които винаги са заставали зад бизнеса и са подкрепяли новите инвестиции. В област Пловдив стъпват все повече нови компании, които дават работа на хората от региона и вкарват свежи пари в икономиката “, коментира още Здравко Димитров.
В кръглата маса на КНСБ взеха участие президентът на КНСБ Пламен Димитров, Мария Георгиева - директор на Регионалната служба по заетостта, Атанас Чернаев- директор на Инспекция по труда Пловдив, представители на работодателски организации на територията на област Пловдив. По време на форума бяха обсъдени състоянието на пазара на труда, нивата на заплащане, перспективите по отношение на заплащането.