С акция “Паркирал си като идиот” възпитават шофьорите в Пловдив

Мисия Пловдив

07-03-2015, 08:00

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Надписи „Аз съм цървул!” също вършат добра работа в борбата с лошо паркиралите водачи на МПС

Акция „Паркирал си като идиот” започна в Пловдив. Това е една гражданска инициатива, която представлява възпитан начин да се изрази възмущението спрямо лошо паркиралите шофьори, които пасивно пречат на останалите участници в уличното движение. Всеки „заловен” получава стикер на стъклото с надпис „Паркирал си като идиот”.

До саморазправа хората прибягват, защото институциите са абдикирали от задълженията си и гледат да въдворят ред главно в синя зона. За целта гражданите се въоръжават със стикери, които разлепват на предните стъкла на колите на тарикатите. Преди време будни варненци проведоха „Акция Общинар” и облепиха със стикери „Паркирал си като идиот” луксозните автомобили на общинските съветници. Идеята беше да се подскаже, че когато не достигат паркинги в града, общинарите трябва да се погрижат за тяхното изграждане, а не да спират по алеи и градинки.

В Бургас пък кичат неправилно спрелите коли с надписи „Аз съм селяндур”, „Извинете ме, че съм простак” и др. Отдолу с по-малки букви пише, че автомобилът е маркиран за нарушение от Първи частен КАТ. Дойде ред и на Пловдив да се включи в нестандартната инициатива.