ЦСКА излиза за задължителна победа срещу Берое

Спорт

07-03-2015, 09:43

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Срещата е от 17:00 часа

След фалстарта на годината ЦСКА днес излиза за втората си среща от пролетния полусезон в „А” група. Разбира се времето прилича много повече на зима, отколкото на пролет и за да има мач в почистването на терена на „Българска армия” ще се включат и „червените” фенове. Съперник на ЦСКА в двубоя от 21-ия кръг е Берое, а началото му е в 17:00 часа днес.

„Армейците” са начело в класирането и целта на отбора е да задържи първото място. В момента те са с 44 точки и имат 3 преднина пред Лудогорец. Берое за момента е на 4-та позиция с актив от 34 точки. За да гарантират мястото си в челната шестица старозагорци се нуждаят от една победа в оставащите два кръга или просто Ботев да сгреши. Пловдивският тим заема 7-ата позиция и изостава от Берое с 4 точки.

За предстоящия мач ЦСКА остана без Маркиньос, който получи болки от стара травма срещу Локомотив (София). Нападателят Стефан Николич също се оплака от контузия през седмицата, но въпреки това попадна в групата за мача. Все пак черногорецът едва ли ще бъде в титулярния състав. Извън сметките на Стойчо Младенов е Луис Соарес, който е наказан.

Поради същата причина за Берое не може да играе Самир Аясс. Владимир Зафиров лекуваше от контузия и бе обявено, че до последно ще е под въпрос, като към момента се очаква да бъде в стартовите 11 на „Българска армия”. Другата добра новина е завръщането на изтърпелия наказание Валдемар Боровский.

Любопитна е статистиката между двата отбора в мачовете им на „Българска армия“. Към днешна дата Берое все още няма победа срещу ЦСКА в София, а головата разлика в полза на „червените“ е внушителна – 225:79.

Ето и вероятните състави на двата отбора:

ЦСКА: Дивиш, Василев, Тунчев, Оршулич, Кукоч, Съндей, Бъркляча, Тони Силва, Жуан Фелипе, Милисавлевич, Жоаким.

БЕРОЕ: Макенджиев, Боровский, Зафиров, Иванов, Пенев, Костадинов, Джоман, Огнянов, Елиаш, Керкар, Мапуку.


Източник: sportonline.bg