Две години условно за двудневен бой получи строителен предприемач

Седем години след престъплението Петко Чонтов с присъда от ВКС

На две години лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 год., е осъден строителният предприемач Петко Чонтов. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд. То е окончателно и не подлежи на обжалване. По този начин ВКС потвърди изцяло решението на Апелативен съд - Бургас за намаляване на присъдата му. Преди това Окръжен съд-Бургас наложи на скандалния бизнесмен наказание три години лишаване от свобода, чието изтърпяване беше отложено с пет години изпитателен срок. 
Чонтов беше осъден за отвличане и двудневен побой над Галин Грозев Вампира, извършен през май 2008 г.  на строеж на бизнесмена в бургаския комплекс „Меден рудник”. 
Припомняме, че през юни 2013 Окръжен съд – Бургас осъди собственика на фирма “Корект Строй билдинг” Петко Чонтов за това, че отвлякъл и бил Галин Грозев, след като го хванал да краде кабел от имота му през май 2008 г.  Когато го заловил по време на кражбата,  Чонтов извадил дървени летви от кофража и го бил с тях. След това го пъхнал в багажника на колата си и го закарал в село Трояново. Там завързал крадеца за дърво, близо до вилата на свой приятел, и продължил да го бие. След като се уморил, го оставил да спи вързан за дървото. На сутринта отново го бил, натоварил го в багажника на колата си и го върнал обратно на строежа. Там накарал свой служител да го остриже нула № и отново го бил. Едва на следващия ден по обяд Галин бил освободен, след като преди това Чонтов го набил за последен път.
Единственият свидетел по делото беше потърпевшият Галин Грозев, който обаче се отрече от показанията си и твърдеше, че не Петко Чонтов го отвлякъл и пребил, а друго, непознато за него лице.