Деца от пет училища показват знания по история в екип

Бургас Лайф

07-03-2015, 14:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учебник по история на комунизма обсъжда министърът на образованието

"Моята България" цели да обедини бургаските ученици

Състезание по история "Моята България" започва днес следобед в сградата на Военния клуб в Бургас.

Инициативата е на младежка банка Бургас, „Обществен дарителски фонд” и училище  „Добри Чунтулов” със съдействието на Община Бургас, Регионален инспекторат по образованието Бургас и е по повод националния празник на България.

Мотото на състезанието е "Народ, който не помни миналото си, няма бъдеще".

Основната идея на състезанието е развитие на индивидуалните способности и дарования на учениците, както и повишаване на уменията им за работа в екип, като същевременно се повишат и задълбочат познанията им по българска история. Същността на състезанието се състои в представяне на мултимедийна презентация по предварително зададена тема от българската история. В надпреварата ще вземат участие ученици от пет бургаски училища – ОУ „Братя Миладинови” , ОУ „Васил Априлов”, ОУ ”Княз Борис I”, Английската гимназия и Природоматематическата гимназия. 
Крайните победители ще бъдат определени от компетентно жури в състав: Владимир Анигностов уредник в Исторически музей Бургас, Деан Божинов старши експерт по обществени науки и гражданско образование към Регионалния инспекторат по образованието град Бургас, Владимир Бошнаков - началник на сектор Военни клубове към отдел Военно - почивно дело на ИА Военни клубове и военно - почивно дело, Пламена Стоянова - младши експерт към военен клуб Бургас, Георги Николчев - Председател на Обществен дарителски фонд – област Бургас, вота на публиката също ще допринесе за формиране на крайния победител.