10 села в Старозагорско са без ток, обстановката е усложнена

Новините

07-03-2015, 14:05

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сняг вали на много места в страната

Пътищата в Старозагорско са проходими

Обилните снеговалежи и дъждове създадоха проблеми

Заради обилните дъждове и снеговалежи в област Стара Загора през последното денонощие, без ток са над 10 села от областта, както и някои квартали на градовете Гълъбово и Чирпан, съобщават от пресцентъра на Областната администрация. Мокрият сняг е скъсал електропроводи и оставил без ток селата Разделна, Априлово, Медникарово и Помощник в Гълъбовска община, Винарово, Осларка, Димитриево, Гита, Стоян Заимово, Свобода, Могилово и Държава в Чирпанска община и с. Тракия в община Опан. Кризисни екипи на електроразпределителните дружества работят по отстраняване на повредите, но засега не е ясно кога ще бъде възстановено електроподаването.

В Стара Загора падналият дъжд е около 50 л на кв.м. В Чирпан, Гълъбово, Братя Даскалови и Мъглиж вали сняг. Най-големи са натрупванията в Чирпанския район – около 35-40 см. Заради обилния снеговалеж е забранен за товарни автомобили пътят Опан-Симеоновград. Проходите Шипка и Хаинбоаз са отворени при зимни условия.

Във връзка с усложнената обстановка на обиколка в най-засегнатите от лошите метеорологични условия райони на областта е зам. областният управител Маноил Манев