Казанлъшки коафьор дарява над 50 перуки за онкоболни жени

Животът

08-03-2015, 10:24

Снимка:

Нова телевизия

Автор:

СтаратаЗагореУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атлас на красотата (фотографии на жени от цял свят)

Честит 8-ми март, мили дами!

Той призова своите колеги да последват примера му

Казанлъшки коафьор дарява за 8-ми март, денят на жената, над 50 перуки за жени, които се борят с онкологични заболявания. Неговият призив е колеги от цяла България да провеждат такива благотворителни кампании и да не превръщат в бизнес поставянето на перуки за онкоболни жени, информира Нова телевизия.

Все повече жени, които се борят с онкологични заболявания търсят казанлъшкият коафьор Стенли Нанчев. За 8-ми март той дарява над 50 перуки за дами, които са претърпели химиотерапия, обучава и жените как да поддържат перуките. Идеята е да вдъхне самочувствие на жените, които се борят с коварното заболяване.
„Те изпадат във страхотен стрес. Те се заключват във тях, дори някой не излизат. Тайничко идват във салона след работно време, за да не ги види никой и ние решаваме как да им помогнем”, обясни Стенли Нанчев.
За съжаление все повече жени страдащи от тежкото заболяване търсят съвети на коафьори. За самите тях също е изключително тежко, особенно, когато идват млади жени.
„Помислете си реално, че тази жена иска да бъде добре изглеждаща на празника на собственото си дете, на сватбата, на кръщенето на своето внуче, на завършването на своето дете в училище. Тази емоция, която аз почувствах и отворих сърцето си да го направя е заради тези важни моменти в техния живот”, допълва Стенли Нанчев.
Цените на качествени перуки са от над 150 до 2000 лева и представляват сериозна част от бюджета на жените които се лекуват. Стелни отправя апел към свои колеги от страната да инициират подобни благотворителни кампании.
„Призовавам всички мои колеги от цяла България, нека да помогнем с едно голямо сърце на тези хора, а не да го превръщаме в собствен бизнес”, казва още Стенли Нанчев.
Преди дни младо момиче, което се е излекувало от рака, е подарило своята перука на Стенли с желанието да я дари на жена, която има нужда от нея.