Ще се окаже ли отново Левски препъникамък за Лудогорец?

Победата за шампионите е от огромно значение, "сините" ще са доволни и на точка

Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг в дербито на 21-ия кръг на „А" група. Мачът е от огромно значение и за двата тима, тъй като домакините продължават преследването с ЦСКА в битката за титлата, докато "сините" се борят за мястото си в челната шестица и дори точката ще бъде успех за тима от столицата.

 

Левски бе един от трите трите отбора заедно с Хасково и Литекс, които успяха да победят Лудогорец през този сезон до момента. През първия полусезон "сините" стигнаха до драматичен успех с 3:2 на "Герена" и сега ще се надяват да повторят това и в Разград. Допълнителна интрига крие и фактът, че сега начело на "сините" е Стойчо Стоев, който преди това бе изгонен от Лудогорец, въпреки че донесе куп успехи на "орлите".

 

Шампионите от Лудогорец определено показват колебания след подновяването на битките в първенството на България. Разградчани регистрираха загуби от Берое (за Купата) и Литекс, което постави под напрежение треньора Георги Дерменджиев.

 

В същото време пък Левски сякаш промени облика си след назначаването на Стойчо Стоев. „Сините" започнаха годината силно и показват значително по-добра игра от предишните месеци, макар до момента да са мерили сили само с Хасково.

 

В състава на домакините големият проблем е контузията на Марселиньо. Бразилецът все още не е напълно възстановен от сблъсъка с Петрус Бумал в мача с Литекс и до последно ще бъде под въпрос за днешната среща. Иначе треньорът Георги Дерменджиев ще заложи на най-доброто, с което разполага. Левски пък е без контузените Георги Сърмов и Луис Педро.

 

В събота от лагера на домакините увериха, че покритието на „Лудогорец Арена" е в отлично състояние и двубоят ще се проведе по програма.