Кунева: Вучков е последователен

Трябва да е много ясно защо са поискани оставките на Лазаров и Писанчев

Веселин Вучков се оказа последователен. Той заяви, че ще предложи смяна на главния секретар и вървеше в тази посока. Когато не получи подкрепа за смяната, си подаде оставката. Това заяви пред БНР вицепремиерът Меглена Кунева. 

„Това, което той демонстрира, е твърдост, последователност и неотстъпчивост по въпроси, по които има принципна позиция. Не мисля, че Вучков иска да бъде в ролята на жертва или в ролята на герой. Просто смята, че по един ясен и категоричен начин дава знак за това как смята да си свърши работата", посочи тя. 

„Постъпи професионално и смело според неговите критерии. Това е един професионален акт - когато не си съгласен и не можеш да продължиш , трябва да постъпиш според своята мярка и той го направи. Това е много рядко срещано в България", каза още Кунева. 

Тя бе категорична, че с оставката на вътрешния министър са предизвикани серия от действия. „Единственото ми притеснение е да не останем на ниво оставка. Оставките на главния секретар на МВР и на шефа на ДАНС не трябва да се превърнат в замитане на действията под килима. Трябва да е много ясно защо им е поискана и защо са подали оставките си, за какво са били отговорни. Иначе актът ще остане красив, но без последици", заяви вицепремиерът.