Дъщерята на Немцов се съмнява, че ще бъдат открити истинските убийци на баща й

По думите й убийството е политически мотивирано

Московски съд наложи вчера мярка за неотклонение "задържане под стража" на петима заподозрени по делото за убийството на Немцов, пише "Комсомолская правда".
Заур Дадаев, един от обвиняемите в убийството, се призна за виновен. Другият обвиняем Анзор Губашев заяви пред съда, че е невинен. Съдът остави в ареста още трима, заподозрени в съучастие - Хамзад Бахаев, Тамерлан Ескерханов и Шагид Губашев.

Чеченците братя Губашеви и братовчед им Заур Дадаев никога не са попадали в полезрението на правоохранителните органи. Майките на заподозрените заявиха, че не знаят подробности за живота на синовете си и не вярват да са замесени в убийството на руския политик, пише на сайта си "Комсомолская правда". Вестникът помества интервю за едноименната радиостанция, дадено от Луиза Губашева - роднина на тримата. Тя заявява, че никога не е обсъждала с тях политически теми и смята, че са умишлено набедени. "Винаги хвърлят вината върху чеченци, кавказци, хора от Кавказ, само да стане нещо. Глупости", казва Губашева.

Федералното следствие официално уточни, че Заур Дадаев и Анзор Губашев са били не само изпълнители, но и организатори на убийството. Според източник на Интерфакс от правоохранителните органи, все още активно се проучва версията, че престъплението е
поръчано от чужбина, отбелязва "Взгляд".

Засега няма официална информация за мотивите или за поръчителите на убийството, пише мрежовото издание.Съратници на Борис Немцов изразиха в събота надежда, че
следствието е заловило истинските престъпници, добавя то и цитира Иля Яшин от партията на Немцов РПР-ПАРНАС, настоял за "по-подробна версия от страна на следствието и тайните служби".

Украинският модел Анна Дурицка, придружавала Немцов в момента на убийството и представяна за основен очевидец, не успя да осигури на следствието каквото и да било описание на убиеца, преди да се завърне в Киев, припомня "Взгляд". Още не се знае
дали Дурицка ще пристигне пак в Москва, за да разпознае престъпниците, се казва в материала.

Най-голямата дъщеря на Немцов - Жанна, заяви в интервю за германския в. "Билд ам зонтаг", че се съмнява дали ще бъдат заловени истинските убийци на баща й, допълва "Взгляд". "Убедена съм, че убийството е било политически мотивирано", каза тя, като добави, че в Русия не са останали вече опозиционни политици и опозицията е "обезглавена".