Художествена гимнастичка грабна титлата „Мис София 2015”

София Лайф

09-03-2015, 13:21

Снимка:

Николай Петков

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бивша репортерка стана "Мис София 2014"

Ох, че Мис София тръгна от "Арена Армеец"!

Преди четири месеца Проданова си спечели и титлата „Мис студентка”

23-годишната гимнастичка от националния отбор по художествена гимнастика Биляна Проданова превзе и конкурсите за красота. Атрактивната брюнетка бе избрана за Мис София 2015 в навечерието на женския празник, пише Монитор.

Момичето на Илияна Раева пребори 19 претендентки за титлата на церемонията в столичен клуб със специално изработената за конкурса корона я окичи председателят на журито – моделът Венета Кръстева, носител на титлата “Мис Вселена България 2013”.

Преди четири месеца Проданова си спечели и титлата „Мис студентка”. С тази победа девойката получи правото да участва на световния финал на World Miss University 2015, чиито права за България държи продуцентът Страхил Гановски.

Софиянката е дипломиран преподавател от НСА по художествена гимнастика и вече работи по специалността си. Записала е и магистратура в НБУ “Организационна и социална психология”.

Проданова е откритие на треньорката Светослава Калоянова, като има над 100 медала от състезания в цял свят. Била е републиканска и балканска шампионка по художествена гимнастика. Има сребърен и бронзов медал от европейско първенство, два сребърни медала от световна купа във Франция, както и още отличия от Тайван, Бразилия, ЮАР, Норвегия, Белгия. Седмица преди световното първенство в Япония, претърпява сериозна контузия, от която се възстановява в момента, и след това отново ще започне състезателната си дейност. В момента действа и като треньор на деца в ЦСКА.