Бургазлии искат нова схема за обществените обсъждания

Мисия Бургас

09-03-2015, 13:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургазлии стават все по-отговорни и цивилизовани

Инициаторите се позовават на действащия Закон за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление

Група бургазлии повеждат инициатива за по-удобен за механизъм за провеждане на общински публични обсъждания. Те споделят, че често пъти общинските обществени обсъждания в Бургас се насрочвали за часове, които били неудобни за работещите бургазлии. Нерядко тези обсъждания се обявявали официално броени часове преди провеждането им. Целта на инициативата е да бъдат въведени правила, които да направят обществените обсъждания удобни и лесно достъпни за всички бургазлии.
Инициаторите се позовават на действащия Закон за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, който позволява на гражданите да внасят свои предложения за разглеждане в държавните и общински институции. Целта на сформираната гражданска инициатива за промяна на Наредбата за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания на Община Бургас е да внесе в Общински съвет Бургас докладна записка с предложения за промяна на наредбата. 
Председател на инициативния комитет е Мартин Павлов, а членове са Маргрета Костадинова и Живко Бъклев. Инициаторите канят всички активни и заинтересовани бургазлии да се включат в обществено обсъждане на тази идея и подписката, която я подкрепя. Обсъждането ще се проведе в петък, от 18:30 в офиса на сдружение “Хамалогика” на ул. Александровска 50.