Мост над Перловска река стоя две седмици без мантинела

Съоръжението бе унищожено след като млада жена полетя с колата си в реката

Две седмици след като млада жена полетя с колата си от мост над Перловската река в София и оцеля по чудо, на мястото липсваше мантинела. Част от съоръжението на кръстовището на бул. „Владимир Вазов” и ул. „Тодорини кукли” беше унищожена, а на мястото беше сложена само предупредителна лента, сигнализираха зрители на БНТ.

С повишено внимание минават пешеходците по тротоара седмици след инцидента. Страхуват се да не паднат в Перловската река и затова избягват пътя оттук. Мерки след инцидента са взети. На мястото на липсващия парапет са поставени сигнални ленти. След повдигането на въпроса от медиите обаче пристигнаха екипи от общината и монтираха оградата за броени часове.

Според експертите от общината, забавяне в работата не е имало. „Веднага беше възложено на фирмата изпълнител да възстанови парапета на моста, трябваше ни технологично време за изработка и днес е ремонтирано!”, обясни инж. Васил Начевски – директор „Транспортна инфраструктура” в Столична община.

Много софиянци обаче определиха ремонта като некачествен. Според тях новата и старата част на съоръжението не си съвпадат.

За възстановяването на липсващата част от моста от Столичната община са заделили около 1000 лева.