Обстановката в област Пловдив постепенно се нормализира

Животът

09-03-2015, 14:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Остава бедственото положение в община Лъки

Обстановката в област Пловдив постепенно се нормализира. Пътищата са проходими. Без електрозахранване са отделни села в община Първомай,  община Асеновград и родопската яка, но се работи по отстраняване на проблемите, съобщават от областната администрация.
Остава бедственото положение в община Лъки. Пътят до Лъки е проходим, но ситуацията в с. Манастир остава критична. Жителите са без електрозахранване вече 3 –ти ден. Няма болни хора, но провизиите са на привършване. Има проблем и с телекомуникациите. На места снежната покривка достига 2.50 м.
Областният управител Розалин Петков е в непрекъсната връзка с жители на селото и в момента пътува към община Лъки. След проведен разговор с Министъра на отбраната, бе получено разрешение и в момента верижна техника от полка в Асеновград пътува към с. Манастир. Роторен снегорин от цивилното летище в Крумово също пътува към мястото. Очаква се до довечера Манастир да бъде отблокиран.
Блокираните в манастир край Кръстова гора трима души,  единият от които млад човек от Бургас с диабет, са подслонени от игумена на Кръстова гора отец Висарион. Той е в непрекъснат контакт с Областния управител. В момента се разчиства и отсечката до  Борово.
АПИ напомня на шофьорите, пътуващи на територията на област Смолян да бъдат задължително с вериги. Ограничено е движението на товарните автомобили по републиканските пътища в областта.