Вижте кои са новите световни атракции през 2015-а

Туризъм

09-03-2015, 15:39

Снимка:

снимка, travelnews.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бум на пътувания на българи в чужбина тази година

Част от тях отварят врати през декември и са добра идея за планувано пътуване по празниците

Времето се затопля, отпуските наближават, а вълнуващите места, които си струва да бъдат посетени стават все повече.

Вижте къде бихте могли да изживеете вълнуващи моменти, а защо не и само да помечтаете за тях. Ако планирате отрано големите пътувания за годината и сте от онези, които държат да са сред първите, посетили новите места, travelnews, предлага списък на големите откривания за тази година.

Вечее открит, например увеселителен парк „Hello Kitty”, Китай, който е посветен на една от най-прочутите анимационни котки. Това е първият парк на Hello Kitty извън Япония, където е създаден образът. Проектът е за 215 милиона долара и трябва да привлича по един милион посетители годишно.

Национален център за аркадни игри, Нотингам, Великобритания, който ще бъде открит този месец. Това ще бъде първият „културен център за игри“ с повече от 12 000 експоната. Освен игри, центърът ще има и образователни програми, тематични галерии, интерактивни изложби.

Гаражен музей за съвременно изкуство, Москва, Русия, отваря врати през юни.За целта павилион от съветско време в парка Горки в Москва е трансформиран в модерна сграда, където ще се появява най-доброто от руското съвременно изкуство.

Пасажът на вечността, Пекин, Китай също е заплануван за лятото.

Тази нова атракция е обявена като първото място в Китай, което чрез високи технологии и забавни атракции ще представя историята на страната. Пасажът се намира по пътя за Великата китайска стена, в покрайнините на Пекин.

Великият египетски музей, Египет пък ще отвори врати през есента. Той ще бъде най-голямата археологическа институция в света. Най-силната му карта ще е колекцията от 3500 предмета, принадлежали на фараона Тутанкамон. Музеят, разположен по средата на пътя между Кайро и пирамидите в Гиза, ще съхранява над 100 000 експоната от последните 7000 години история на египетските земи.

Лувъра в Абу Даби може да е добра възможност за коледната отпуска, защото ще бъде открит през декември в ОАЕ.

Емирството Абу Даби е платило 525 милиона долара само за да може да използва бранда на Лувъра, още 747 милиона са дадени за наем на произведения на изкуството и консултиране. Добавете към това сградата за 100 милиона долара и ще получите една от най-скъпите арт институции в света.